Teheran

Ahmadinejad acusa sionistes i nord-americans d'estar darrere de les protestes

Dos dies després dels violents disturbis a l'Iran, el president del país, Mahmud Ahmadinejad, ha assenyalat sionistes i nord-americans. Segons un comunicat emès per l'agència oficial IRNA, Mahmud Ahmadinejad considera que les manifestacions contra el govern estan planificades per sionistes i nord-americans i constitueixen una posada en escena repulsiva. Les detencions a l'Iran han continuat en les últimes hores. Entre altres, s'ha arrestat la germana de la premi Nobel de la Pau Shirin Ebadi.

Actualitzat
Les autoritats iranianes han intensificat aquest dimarts les pressions contra l'oposició. Un destacat clergue iranià, l'aiatollàh Tabasi, representant del guia suprem Khamenei, ha dit que els líders opositors són enemics de Déu i que mereixen morir en virtut de la llei islàmica.

Les mobilitzacions de diumenge van acabar amb vuit morts tot i que altres fonts parlen de 15 víctimes mortals. Aquestes protestes van ser les més violentes des dels disturbis que hi va haver després de la reelecció de Mahmud Ahmadinejad com a president, al juny. Els opositors denunciaven llavors el que consideraven un frau electoral en els comicis.

Dos dies després dels disturbis, han continuat les detencions d'activistes i opositors, entre els quals, la germana de la premi Nobel de la Pau Shirin Ebadi.

A més, en el terreny diplomàtic, les autoritats iranianes han convocat l'ambaixador britànic perquè es va queixar de les morts de diumenge i ho consideren una ingerència del Regne Unit en els afers interns iranians.


Anar al contingut