Barcelona

El llegat del fotoperiodista català Agustí Centelles ja és a Salamanca

L'arxiu fotogràfic d'Agustí Centelles ha estat dipositat pels seus dos fills al Centre de la Memòria Històrica de Salamanca, segons informa Catalunya Ràdio. Sergi i Octavi Centelles consideren que d'aquesta manera acaba la polèmica amb la Generalitat després que els hereus del fotoperiodista van optar per vendre l'arxiu al Ministeri de Cultura per 700.000 euros.

Actualitzat
El llegat del fotoperiodista Agustí Centelles és al Centre de la Memòria Històrica de Salamanca. El Ministeri de Cultura ha confirmat a Catalunya Ràdio que els fills de Centelles han dipositat en aquest centre els 12.000 negatius del fotògraf.

Els germans Centelles van arribar aquest diumenge a Salamanca però no ha estat fins aquest dilluns quan s'ha fet l'entrega oficial dels arxius. Octavi i Sergi Centelles portaven els arxius en dues maletes amb plaques de vidre i un arxivador.

Un cop lliurat, Octavi Centelles ha dit que d'aquesta manera s'acaba la polèmica sorgida entre la Generalitat i la família Centelles després que aquesta va anunciar la venda del seu arxiu al Ministeri de Cultura, que els abonarà 700.000 euros.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut