Madrid

El Tribunal Constitucional podria tenir enllestida la sentència de l'Estatut després de Reis

Una altra data per a la sentència de l'Estatut. Ara, i segons informa Catalunya Ràdio, fonts del Tribunal Constitucional diuen que la sentència podria estar enllestida després de Reis, és a dir, després del 6 de gener. Aquestes fonts han explicat que durant aquestes dates nadalenques no han parat de treballar, que ja han arribat al tram final del debat i que els magistrats han abandonat les tensions de mesos enrere.

Actualitzat
Les vacances de Nadal no han aturat el debat sobre l'Estatut al Tribunal Constitucional. Els 10 magistrats han abandonat les tensions de mesos enrere i donen per fet que s'ha arribat ja al tram final del debat sobre el text català. Així ho asseguren fonts de l'alt tribunal, que creuen que la sentència podria estar enllestida després de Reis.

Les mateixes fonts apunten que encara hi ha discrepàncies però també la voluntat d'aparcar enfrontaments, que gairebé ja eren personals.

Els magistrats aprofiten tots els dies laborables d'aquest període de l'any per deliberar en reunions de grups reduïts, al marge de les sessions plenàries. Sobre la taula es manté la ponència de la progressista Elvira Pérez Vera, que ha de portar a una resolució amb centenars de pàgines.

Ara per ara, un dels esculls principals continua sent el dels símbols nacionals, que entre alguns magistrats provoca recels perquè es vinculen al terme 'nació' que apareix al preàmbul del text.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut