Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Bamako

El govern de Mali hauria començat les negociacions amb els segrestadors dels tres cooperants

Les autoritats de Mali haurien establert contacte amb els segrestadors dels tres cooperants catalans a Mauritània retinguts des del 29 de novembre. Diversos mitjans internacionals i Barcelona Acció Solidària donen credibilitat a aquestes informacions. L'ONG no ho desmenteix, tot i que creu que el millor és mantenir la prudència. El ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha reconegut que el president de Mali ha ofert tota la seva ajuda per resoldre el problema però ha demanat mantenir la discreció.

Actualitzat
El govern espanyol està en contacte permanent amb les famílies dels tres segrestats, segons ha confirmat aquesta setmana el portaveu de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Josep Ramon Giménez. "Les famílies se senten tutelades i han dipositat la seva confiança en el govern, la informació del qual és la que consideren fiable, perquè saben que estarà ben lligada i no seran pures especulacions", ha assegurat, després d'advertir del risc de creure en notícies que no estan contrastades oficialment. Giménez ha subratllat que "tenim l'esperança que anem fent passos, lents, amb molta cautela, però segurs quan es fan".

El president de Mali ha explicat que posarà tots els mitjans que tingui a l'abast per resoldre la situació dels quatre cooperants segrestats, tres catalans i un francès. Algunes informacions apunten que els cooperants catalans podrien ser al nord de Mali, on operen grups vinculats a la branca nord-africana d'Al-Qaeda, coneguda com Al-Qaeda del Magreb Islàmic, tot i que de moment aquesta sospita no s'ha confirmat. Mali és una excolònia francesa i des del 2007 ha posat en marxa programes de cooperació amb Espanya.
Anar al contingut