Futbol

Johan Cruyff s'estrena a la banqueta de Catalunya amb un triomf convincent davant de l'Argentina (4-2)

Catalunya ha guanyat l'Argentina al Camp Nou (4-2), en l'estrena de Johan Cruyff com a seleccionador català. Més de 53.000 espectadors han pogut gaudir d'un matx vibrant, en què els catalans han ofert un joc d'atac, molt atractiu. Sergio García ha fet el primer gol en el minut 44 i Bojan, ja a la represa, ha signat un gran gol. Els argentins han retallat distàncies, però un penal transformat per Sergio González i una diana de Moisés Hurtado han posat la cirereta a una nit de gran futbol.

Actualitzat
El primer gol ha arribat després d'un canvi de joc de Bojan cap a l'esquerre. Joan Verdú ha centrat la pilota i Sergio García ha rematat de cap al fons de la porteria de l'Argentina. És el quart gol de Sergio García amb la samarreta de Catalunya.

Golàs de Bojan

En el minut 10 de la segona part ha arribat el segon gol, en una jugada personal de Bojan Krkic, que ha arribat fins a la cuina i ha superat la porteria dels argentins. Un gran gol. També ha estat un gran gol el 2 a 1, obra de Pastore, amb un fort xut col·locat des de fora de l'àrea. El tercer gol català ha arribat com a conseqüència d'un penal sobre Coro, que ha transformat Sergio González. De seguida han escurçat la diferència els argentins, amb un gol de Di María, amb un xut arran de pal.

El quart gol ha arribat en una falta llançada per Joan Verdú, que Moisés Hurtado ha rematat de cap al fons de la xarxa. És la primera victòria de Catalunya contra la selecció argentina, dues vegades campiona del món.

Un retorn discret

Quan es va concretar aquest partit entre Catalunya i l'Argentina, un dels principals al·licients era veure a les banquetes dos genis del futbol, Johan Cruyff i Diego Armando Maradona. Però el seleccionador argentí ha hagut de veure el partit des de la graderia del Camp Nou, gairebé amagat, perquè la FIFA el té sancionat i no pot participar en res que tingui a veure amb el futbol. Ni rodes de premsa, ni dirigir els jugadors, ni tan sols seure a la llotja.

El Pelusa ha vist el partit amb cara seriosa, observant els seus jugadors des d'una posició privilegiada, conscient que hauran de fer molta feina per arribar al Mundial de Sud-àfrica en condicions de lluitar pel títol, que és el que li exigirà l'afició argentina. El retorn de Maradona al Camp Nou, doncs, ha estat presidit per la discreció.

Ambient de festa

Al marge de l'aspecte estrictament esportiu, el partit, com passa sempre que juga Catalunya, ha estat tota una festa. Tant, que el partit ha començat 25 minuts més tard del que s'havia anunciat inicialment, després d'una posada en escena espectacular.

El temps ha acompanyat i ha parat de ploure una estona abans del començament del matx, que ha tingut uns curiosos prolegòmens i que, com ja és habitual quan hi ha partit de la selecció catalana, ha comptat amb la presència de la Companyia Elèctrica Dharma. La presentació dels jugadors s'ha fet a l'americana i anaven sortint a mesura que Manel Vic, l'"speaker" del Camp Nou, anava dient els seus noms.