"Els matins"

L'advocat de Bartomeu Muñoz diu que alts càrrecs del PSC de l'Ajuntament i de la Diputació l'ajuden a pagar la fiança

L'advocat de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Fermí Muñoz, ha dit a "Els matins" de TV3 que alts càrrecs del PSC de l'Ajuntament de Santa Coloma de la Diputació de Barcelona van fer aportacions a títol individual per ajudar a pagar la fiança de Bartomeu Muñoz. Això l'endemà que Muñoz sortís de la presó de Can Brians 2, on hi va estar 54 dies pel "cas Pretòria". En sortir del centre penitenciari, Bartomeu Muñoz es va dirigir als mitjans de comunicació i va llegir un comunicat en què agraïa als veïns del municipi i als "companys del PSC" les aportacions que van fer per ajudar a pagar la fiança de mig milió d'euros que li havia imposat el jutge Baltasar Garzón.

Actualitzat
L'endemà que l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz sortís de la presó de Can Brians 2, on ha estat 54 dies pel "cas Pretòria", el seu advocat, Fermí Morales, ha passat per "Els matins" de TV3. Morales ha explicat que alts càrrecs del PSC de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de la Diputació de Barcelona han fet aportacions a títol individual per ajudar a pagar la fiança de mig milió d'euros que el jutge Baltasar Garzón reclamava a Bartomeu Muñoz per sortir de la presó.

A la sortida de Can Brians, Bartomeu Muñoz va donar les gràcies a tots els qui l'havien ajudat a reunir els diners per sortir del centre penitenciari, especialment als "veïns" del municipi i als "companys del PSC" i, segons l'advocat, entre aquests companys hi hauria aquests alts càrrecs.

Fermí Morales, que no els ha volgut identificar, ha explicat que a Muñoz "no li ha passat mai pel cap estendre responsabilitats". L'advocat també ha comentat que Bartomeu Muñoz "creu que la seva tasca com a alcalde ha estat transparent i legal". Així mateix, Morales ha recordat que Muñoz no està "expulsat" del PSC sinó "suspès" del partit.

Morales, també a "El matí de Catalunya Ràdio"

Fermí Morales també ha passat per "El matí de Catalunya Ràdio", on ha afirmat que el jutge Garzón, que instrueix el "cas Pretòria", està fent de cap de l'acusació, mentre que el jutge del "cas Palau" és extremament garantista. Morales creu que això explica per què el seu client ha estat en presó preventiva i Fèlix Millet i Jordi Montull, no

Luigi, l'únic empresonat


Després de la posada en llibertat de Bartomeu Muñoz, només queda a la presó l'exdiputat socialista Luis Andrés García, àlies "Luigi", considerat el presumpte cervell de la trama.

La resta d'imputats han anat sortint després d'haver pagat les fiances corresponents. Els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta ho van fer després d'abonar un milió d'euros cadascun. L'expresident del Grup Espais Lluís Casamitjana i el de Proinosa Josep Singla van pagar 500.000 euros. L'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet Manuel Dobarco en va pagar 200.000, el doble que el conseller delegat de Limasa Mediterrània, Manuel Carrillo. L'exdirector i gerent de Serveis de Santa Coloma de Gramenet Pasqual Vela va sufragar una fiança de 25.000 euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut