Barcelona / Madrid

El temporal causa retards i cancel·lacions als aeroports de Barcelona, Madrid i de mig Europa

El temporal a Catalunya, en el conjunt d'Espanya i a la resta d'Europa, ha afectat, i molt, el trànsit aeri. L'aeroport del Prat ha cancel·lat 40 vols, la majoria, connexions amb Madrid, però també amb altres aeroports europeus que han arrossegat durant tot el dia problemes. Alguns fins i tot han hagut de tancar. L'aeroport de Barajas ha hagut de cancel·lar 314 vols, és a dir, més del 25% de les operacions previstes. La circulació per carretera i també ferroviària ha estat complicada. L'AVE Madrid-Barcelona ha quedat restablert després d'estar aquest dilluns tres hores sense servei.

Actualitzat
El mal temps ha afectat el trànsit aeri de nombrosos aeroports de tot Europa, inclòs el de Barcelona. El temporal ha obligat a cancel·lar una quarantena de vols. Els principals afectats han estat els viatgers que havien d'enllaçar a Madrid per agafar un vol intercontinental. També el pont aeri des de la capital catalana a Madrid, que ha estat cinc hores tancat a causa de la nevada.

La situació ha estat també caòtica a l'aeroport de Barajas. Després de la reobertura de les dues pistes tancades per la nevada, s'ha pogut recuperar parcialment la normalitat, però han quedat sense enlairar-se 314 vols, un 25% de les 1.165 operacions previstes per aquest dilluns, i milers de passatgers afectats.

Aeroports europeus

Els problemes s'han repetit encara amb més intensitat als principals aeroports del vell continent.

A Alemanya, les nevades han afectat seriosament el trànsit aeri. L'aeroport de Düsseldorf ha pogut tornar a operar després d'haver hagut de tancar, per culpa d'una forta gelada, i de deixar milers de passatgers atrapats a les seves instal·lacions. El caos també s'ha apoderat del principal aeroport alemany, el de Frankfurt, tot i que aquest sí que s'ha pogut mantenir en funcionament per als aterratges, gràcies a la feina intensa de les màquines llevaneu. Malgrat tot, una vuitantena de vols han estat suspesos.

Al Regne Unit la situació no ha estat pas millor. Dels cinc aeroports de la ciutat de Londres, només Heathrow i Stansted s'han mantingut en funcionament i no sense dificultats. Els altres tres –els aeroports de Gatwick, Luton i London City– han estat tancats per les intenses nevades.

A França, les autoritats aèries han ordenat la cancel·lació del 40% dels vols que sortien dels aeroports de París i han demanat a les aerolínies que cancel·lin també una part dels seus vols amb destinació a la capital francesa.

L'Eurostar, aturat fins dimarts

Les baixes temperatures i les nevades que hi ha hagut al nord de França i al sud d'Anglaterra han complicat la circulació de trens Eurostar, que des de divendres a la nit té el servei interromput

Una avaria causada pel canvi de temperatura entre l'interior i l'exterior del túnel que travessa el canal de la Mànega ha perjudicat més de 40.000 viatgers.

Després d'estar tot el cap de setmana sense funcionament, la companyia ha informat que el servei es reprendrà de manera limitada a partir de dimarts, 22 de desembre. La circulació de trens serà de 07.30 del matí fins les sis de la tarda.
Anar al contingut