Brussel·les

La neu col·lapsa els aeroports europeus i l'Eurostar continua aturat

El fred i les nevades de Catalunya també es viuen a la resta Europa. El temporal ha deixat rècords com els -33,6 graus de Baviera, a Alemanya, i els -24 graus del departament francès del Jura. La majoria dels aeroports europeus operen a mig gas i alguns fins i tot han tancat, com és el cas de l'aeroport alemany de Düsseldorf. A França també continuen paralitzats tots els trens Eurostar que enllacen París amb Brussel·les i Londres. Almenys una trentena de persones han mort pel temporal, sobretot a Polònia.

Actualitzat
No només Catalunya i la resta de la península Ibèrica estan sota la influència d'aquest fred siberià. La resta d'Europa, també.

A Alemanya, les nevades han afectat seriosament el trànsit aeri. L'aeroport de Düsseldorf ha hagut de tancar per culpa de la forta gelada. El caos també s'ha apoderat del principal aeroport alemany, el de Frankfurt, tot i que aquest sí que s'ha pogut mantenir en funcionament per als aterratges, gràcies a la feina intensa de les màquines llevaneu.

França, les autoritats aèries han ordenat la cancel·lació del 40% dels vols que sortien dels aeroports de París i ha demanat a les aerolínies que cancel·lin també una part dels seus vols amb destinació a la capital francesa.

L'Eurostar continua aturat


Les baixes temperatures i les nevades que hi ha hagut en les últimes hores al nord de França i al sud d'Anglaterra han complicat la circulació de trens Eurostar, que han interromput el servei pel túnel del canal de la Mànega.

El servei ferroviari va ser un caos divendres a la nit. La diferència de temperatura entre l'exterior i l'interior del túnel va provocar una avaria que hi va deixar més de 2.000 persones atrapades durant 12 hores. El túnel del canal de la Mànega és el més llarg del món sota el mar i cada dia hi passen unes 40.000 persones que viatgen entre Europa i la Gran Bretanya.

A l'altra banda de l'Atlàntic

A la costa est dels Estats Units, aquest cap de setmana també ha arribat una gran tempesta que ha provocat la mort d'almenys cinc persones en accidents de trànsit i ha deixat 40 centímetres de neu a la capital, Washington, una cosa mai vista des del 1932.

L'afectació als aeroports és molt considerable, s'han cancel·lat més de 1.200 vols i hi ha milers de persones sense electricitat, tot i que s'espera que la situació millori durant les pròximes hores.

El Capitoli està completament blanc, els cotxes no poden circular i les màquines treballen sense descans per retirar la neu. S'ha demanat als ciutadans que ho puguin fer que netegin els carrers.
Anar al contingut