Nouakchott

Itàlia confirma el segrest de dos ciutadans del seu país a Mauritània

Les autoritats de Mauritània informaven de la desaparició d'una parella d'estrangers el 18 de desembre al sud-est del país. El govern italià ha confirmat que es tracta de dos ciutadans del seu país, un home i una dona, malgrat que ella és nascuda a Burkina Faso. El seu vehicle ha aparegut buit i amb traces d'impactes de bala prop de la localitat de N'Eissira, gairebé a la frontera amb Mali, una zona que, en teoria, està fortament vigilada per l'exèrcit, ja que es tracta d'una via molt utilitzada tant pels turistes com per les ONG. Fonts policials atribueixen la desaparició a un segrest de la xarxa d'Al-Qaeda del Magreb, la mateixa que reté tres voluntaris catalans.

Actualitzat
Els segrestats són un home de 65 anys i la seva dona, de 39, originària de Burkina Faso, però amb nacionalitat italiana. Els dos viatjaven en un microbús camí de Mali. El vehicle l'han trobat abandonat a la carretera, amb les rodes punxades i impactes de bala.

Les autoritats mauritanes asseguren que hi ha indicis que la desaparició és obra del mateix grup que reté els tres cooperants catalans. Fonts de la seguretat i l'administració local asseguren que els responsables serien el grup d'Al-Qaeda al Magreb islàmic, que va reivindicar el segrest, també a Mauritània, de tres cooperants catalans a finals de novembre. Ja fa tres setmanes que el grup té retinguts tres cooperants catalans de l'ONG Barcelona Acció Solidària i un francès. Van ser segrestats el 29 de novembre a la carretera que uneix el nord de Mauritània amb la capital, Nouakchott.
Anar al contingut