Mèxic

Abatut el cap dels caps del narcotràfic mexicà

Arturo Beltrán Leyva, el cap d'un dels càrtels de la droga més grans de Mèxic, i considerat el cap dels caps, ha mort en un enfrontament amb la Marina mexicana. El tiroteig ha passat en un edifici d'apartaments d'una urbanització de luxe de la ciutat de Cuernavaca, i hi han mort cinc narcotraficants més del càrtel dels germans Leyva. Tres militars han resultat ferits. Arturo Beltrán Leyva era un dels "capos" més buscats per la policia mexicana i dels Estats Units, i dirigia el "càrtel de Sinaloa" amb el seu germà Mario.

Actualitzat
El considerat "el cap dels caps", Arturo Beltrán Leyva, ha mort en un enfrontament entre les forces de seguretat i militars a l'estat de Morelos. En un comunicat, la mateixa Secretaria de Marina mexicana, que ha portat a terme l'operació, ha confirmat que el líder del "càrtel de Sinaloa" ha mort després d'una "intensa tasca d'intel·ligència".

El tiroteig ha passat en un edifici d'apartaments d'una urbanització de luxe de la ciutat de Cuernavaca. Quatre dels sicaris que acompanyaven el gran "capo", anomenat també El Barbas, El Botas Blancas o La Muerte, han mort durant el tiroteig i un més s'hauria suïcidat quan s'ha vist rodejat per la policia. Marina ha reconegut que, entre els seus homes, hi ha tres ferits víctimes d'un atac amb granades. De tota manera, ha assegurat que no corren cap perill.

El cap de sicaris del càrtel dels Beltrán Leyva, Edgar Valdez, àlies "La Barbie", ha aconseguit escapar de l'emboscada policial. En un primer moment, els mitjans mexicans l'havien citat com a objectiu del desplegament.

Arturo Beltrán Leyva era un dels "capos" més buscats per la policia mexicana i dels Estats Units, i dirigia el "càrtel de Sinaloa" amb el seu germà Mario. Feia molt temps que la policia li anava al darrere i en els últims dies s'havia intensificat la recerca. Un altre dels seus germans, Alfredo, va ser detingut l'any passat.
Anar al contingut