Pequin

El govern xinès fa un altre pas autoritari prohibint els webs personals

La Xina ha fet un pas més en la seva direcció de controlar l'accés a la xarxa i restringir els moviments a internet. A més de tancar més de cinc-centes pàgines dedicades a l'intercanvi d'arxius, amb el pretext que així frenen l'existència de pornografia, ha decidit prohibir els web personals, amb la mateixa excusa.

Actualitzat
Molts webs personals ja han estat cancel·lats sense que els seus autors hi hagin pogut fer res. Com ha passat en altres règims autoritaris, el govern fa veure que combat algun comportament que la població consideri més o menys reprovable i tot seguit actua de manera que s'impedeix l'exercici de la llibertat d'expressió, com és propi dels règims autoritaris.

De tota manera, i malgrat el control de la dictadura xinesa, el país té més de 300 milions d'internautes, més que als Estats Units.

Austràlia, enemiga d'internet

Per la seva banda, el govern australià ha anunciat que crearà un "tallafocs", a l'estil del xinès, per bloquejar l'accés a les pàgines que el govern consideri delictives i que anomena de "classificació rebutjada". El pla del govenr ja ha aixecat protestes al país i Reporters Sense Fronteres ha inclòs aquest extens país a la llista dels "enemics d'internet", jutament amb la Xina, l'Aràbia Saudita, l'Iran, Cuba o Corea.




Anar al contingut