Barcelona

La travessera de Gràcia de Barcelona, només per als vianants un dissabte al mes

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit tallar al trànsit la travessera de Gràcia de Barcelona un dissabte cada mes. La mesura, que pretén afavorir el comerç en aquest carrer, s'aplicarà en el tram que va de Gran de Gràcia a Torrent de l'Olla, on les voreres són molt estretes i el trànsit de vehicles és molt abundant. Segons ha explicat el consistori, de moment el trànsit es tallarà de manera pilot entre les cinc de la tarda i les set del vespre del dissabte 19 de desembre i, si els resultats són "satisfactoris" la mesura ja s'implantarà l'últim dissabte de cada mes.

Actualitzat
Amb la nova mesura, els vianants -els veïns del barri de Gràcia i els visitants- podran gaudir dels 3,30 metres d'amplada de la calçada de travessera de Gràcia, a més de les voreres, que només fan 1,10 metres i sovint obliguen a baixar a la zona per on circulen els vehicles, uns 10.900 cada dia, segons els càlculs.

Pel que fa als 73 comerços que hi ha en el tram afectat, comptaran amb una mesura més per lluitar contra la crisi. A més, l'Ajuntament també instal·larà torres informatives sobre els 551 comerços del barri.

Per la seva banda, la presència de la Guàrdia Urbana a la zona es reforçarà per regular el trànsit, que es desviarà cap a Gran de Gràcia. El consistori no descarta avançar el tall del trànsit fins a la Via Augusta o "en algun altre punt".
Anar al contingut