janquim / internet

Prop de 50.000 fans donen suport a l'agressor de Berlusconi

A internet s'ha reflectit, com sol passar, l'agressió al primer ministre italià, Silvio Berlusconi. Mentre, les reaccions polítiques tenen lloc en els mitjans oficials. L'incident s'esmenta a les xarxes socials italianes sense parar.

Actualitzat
A la xarxa social Facebook s'hi ha creat una pàgina de suport a l'agressor Massimo Tartaglia, que ja compta a aquesta hora del matí amb prop de 50.000 seguidors. En aquest lloc s'hi poden trobar fotografies diverses de caire irònic, entre les quals una que proposa santificar l'agressor, amb el lema "santo subito" que es va sentir durant els funerals del papa Joan Pau II.

Els defensors de Berlusconi aprofiten aquest moviment per acusar l'oposició de ser tolerant amb la violència, de la mateixa manera que les crítiques polítiques s'han llançat contra Di Pietro, que ha deixat a entendre que Berlusconi s'ho estava buscant. I en conseqüència han creat grups de suport o han canviat el nom de grups que ja existien per criticar "els amics de Tartaglia". Aquests grups compten també amb desenes de milers d'adhesions.

La seva pàgina oficial a Facebook tenia missatges de suport, desitjant-li "buona guarigione", però a mig matí ha quedat buida, sense cap comentari, i probablement han estat eliminats pels seus administradors.

És ben raonable que l'enrenou s'hagi traslladat a Facebook perquè és des d'aquesta xarxa que es van convocar les manifestacions del passat 5 de desembre. En aquella ocasió els manifestants van triar el color lila perquè era una identificació que no es podia atribuir a cap partit polític, per demostrar que es tractava d'un moviment de base allunyat del partidisme, una acció de protesta que naixia a internet.

Un joc per llançar el Duomo

Com sol passar, ja ha aparegut un joc online. No és cap gran artifici però potser més endavant n'apareixeran d'altres més sofisiticats. En aquest cas, es tracta de bellugar la cara de Berlusconi mentre li cauen al damunt reproduccions del Duomo de Milà i altres edificis històrics del patrimoni italià.

Els jocs vinculats a l'actualitat són una reacció freqüent a la xarxa, com ja va passar amb el joc que permetia llançar sabates a George Bush o el joc relacionat amb l'expoli del Palau de la Música per part de Fèlix Millet. 

Qui tafanegi a la xarxa trobarà a més una pàgina que permet veure el vídeo des de diversos punts de vista però també un blog en què es posa en dubte l'agressió i amb ironia es planteja l'opció d'un atac preparat per l'entorn de Berlusconi. Entre els comentaris frívols, hi ha un astròleg que assegura, "a posteriori", que la posició dels planetes ja feia preveure l'incident.

Els efectes de l'incident arriben fins al nostre país. Així, l'informàtic i bloguista Marco Cimino, que fa més de vint anys que viu a Barcelona, exposa al seu blog una visió molt personal de la situació italiana que pot ajudar a comprendre les reaccions i les sensacions dels italians corrents davant la crisi política viscuda al seu país des de fa més de quinze anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut