Barcelona

Una botifarrada i dues marxes minoritàries a Barcelona contra les consultes populars

L'onada de consultes per la independència a 166 municipis catalans ha tingut la seva resposta a Barcelona. Alianza Nacional i Alternativa Española, dos grups nacionalistes espanyols, han convocat dues marxes en defensa de la unitat de l'Estat. La resposta ha estat feble i amb prou feines han reunit 150 persones entre les dues. A Molins de Rei, el partit Ciutadans ha organitzat una botifarrada amb el nom de "Botifarrèndum" per ironitzar sobre les consultes populars, que considera innecessàries.

Actualitzat
Aquest 13-D, coincidint amb les consultes populars sobre la independència, hi ha hagut dues protestes convocades a Barcelona a favor de la unitat de l'Estat espanyol. Al migdia membres del partit Alianza Nacional s'han manifestat a la plaça d'Urquinaona amb el lema "Per la unitat d'Espanya" i "'No' al referèndum il·legal". La manifestació ha sortit a les dotze del migdia de la plaça Urquinaona i acaba a l'Arc de Triomf. Ha aplegat una cinquantena de membres de l'organització, que han marxat amb símbols i salutacions nazis. El nombre de simpatitzants ha estat inferior al dels Mossos d'Esquadra que vetllaven per la seguretat de la protesta. 

Una hora més tard Alternativa Española ha fet el mateix a la plaça d'Espanya. Un total de 110 militants i simpatitzants d'aquest partit s'han concentrat a la una del migdia a la plaça d'Espanya de Barcelona. Sota lemes com "Arenys de Munt també és Espanya" han volgut posar de manifest que a Catalunya "no tothom té un sentiment secessionista o independentista". També han denunciat la "connivència" de la Generalitat amb les consultes. La majoria de manifestants han vingut de fora del país.

Les dues protestes s'havien comunicat al Departament d'Interior, amb qui els organitzadors van haver de pactar un canvi de recorregut. Aquesta decisió contrasta amb la del 4 de desembre, quan la mateixa Conselleria va desautoritzar les manifestacions que la Falange volia fer aquest diumenge. La decisió es va prendre a partir d'un informe dels Mossos d'Esquadra que alertava del risc d'aldarulls i també per les objeccions que havien manifestat alguns municipis on es faran les consultes. La Conselleria va proposar a la Falange manifestar-se dissabte, però els membres del partit no ho van acceptar.

"Botifarrèndum" de mofa

A Molins de Rei, el partit Ciutadans ha organitzat una botifarrada amb el nom de "Botifarrèndum", que ridiculitza les consultes organitzades arreu del país. Hi estan en contra perquè consideren que magnifiquen els conflictes identitaris innecessàriament.
Anar al contingut