Brussel·les

Zapatero creu que les consultes sobiranistes no van enlloc

El president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, creu que les consultes sobiranistes que s'estan fent a Catalunya -la gran majoria, diumenge- no van enlloc. Diu que no tenen a veure amb la sentència de l'Estatut i reitera que té plena confiança en el Tribunal Constitucional, d'on sortirà una bona sentència per al text català. Zapatero ho ha explicat en roda de premsa a la cimera de la Unió Europea que es fa a Brusel·les.

Actualitzat
El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat des de Brussel·les que les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebraran en 167 municipis catalans diumenge que ve són iniciatives que "objectivament no van enlloc".

En roda de premsa, Zapatero ha valorat així les consultes que preguntaran a més de 700.000 ciutadans -empadronats en aquests municipis i majors de 16 anys- si estan d'acord que "la nació catalana es converteixi en un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea".

Diumenge els espais habilitats per a la votació obriran a les 9.00 hores i tancaran a les 20.00 hores, quan se sumaran els vots emesos en tots els municipis. S'espera tenir els resultats cap a dos quarts d'onze de la nit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut