Sidney

Un iceberg gegant, de 140 quilòmetres quadrats, avança cap a Austràlia

Un iceberg gegant, de 140 quilòmetres quadrats, que s'ha desprès de l'Antàrtida, es dirigeix cap al sud d'Austràlia. L'espectacle que ofereix aquest viatge oceànic és únic, d'"un cop a la vida", segons han explicat els entesos. "Es tracta d'un fenomen rar, molt poc comú. Pot passar molt de temps abans que no en torni a aparèixer un així, per la qual cosa es tracta d'una visió que només es produeix un cop a la vida", ha indicat el científic Neal Young, que segueix el curs de l'iceberg.

Actualitzat
Els experts ja han posat nom al gel gegant, i l'han catalogat com a B17B. Els científics han indicat que té 19 quilòmetres de llarg i 8 quilòmetres d'amplada, cosa que el converteix en un dels majors icebergs que es recorden a prop d'Austràlia.

La peça forma part d'un iceberg tres cops més gran que el que es va desprendre de l'Antàrtida el 2000 i es va passar cinc anys quiet en un mateix punt a causa dels corrents oceànics que hi havia en aquella regió.

Pel que fa a la seva perillositat, els científics, com el mateix Young, preveuen que el B17B es vagi esquerdant a mesura que avanci cap al litoral australià.


Anar al contingut