Barcelona

Barcelona celebrarà una consulta independentista a l'abril

Barcelona també tindrà una consulta independentista. Es farà en dues tongades a partir de la primavera del 2010. La consulta, impulsada per la plataforma Barcelona Decideix, que aplega diverses entitats civils, l'han presentat al peu de la Sagrada Família, lloc escollit pel moviment com a símbol de la ciutat i de catalanitat. Barcelona Decideix s'ha pogut crear després de dos mesos de contactes i reunions, i de moment té el suport d'entitats com Sobirania i Progrés, Deumil.cat i el Cercle Català de Negocis.

Actualitzat
Davant d'un dels símbols de la ciutat, s'ha presentat aquest migdia Barcelona Decideix, la plataforma que impulsarà la celebració de la consulta sobre la independència a la ciutat. Formen la plataforma diverses personalitats i entitats sobiranistes i el seu objectiu és fer la consulta el 25 d'abril.

Els organitzadors asseguren que tiraran endavant la consulta encara que l'Ajuntament no hi doni suport, i que necessitarà molts esforços. De fet, xifren en 10.000 els voluntaris que seran necessaris, els mateixos que van fer falta per a la celebració dels Jocs Olímpics el 1992.

Votació simbòlica a Tossa


D'altra banda, aquest dimarts Tossa de Mar, a la Selva, ha estat l'escenari d'una votació simbòlica per la independència de Catalunya. Tres submarinistes han votat al fons del mar amb una pancarta que deia "13-D. Mulla't i vota", en un acte per motivar els ciutadans a votar en els referèndums que se celebraran aquest cap de setmana a 163 poblacions de tot el país.

En l'acte hi han estat presents Elisenda Romeu, responsable de campanya de la coordinadora nacional, i Joan Contijoch, coordinador de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, organitzadora de l'acte. En una nota, han destacat que "la voluntat de la coordinadora és fer arribar la convocatòria electoral de les consultes populars sobre la independència a tots els racons de la geografia catalana".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut