Barcelona

Èxit de crítica de "Fin", la novel·la de David Monteagudo

L'autor de "Fin", el gallec instal·lat a Catalunya David Monteagudo, ha visitat aquest dilluns els estudis de Catalunya Ràdio per parlar del seu primer llibre, que es podria convertir en el nou fenomen literari d'aquest any. La novel·la, publicada per Acantilado, ha sortit recentment al mercat i ja és tot un èxit de crítica.

Actualitzat
Segons David Monteagudo es tracta d'un somni fet realitat. Segons l'autor, va començar a escriure als 40 anys, i durant els darrers 8 ho ha estat fent intensament, amb la il·lusió que algun dia els seus relats fossin un èxit, i sembla que ho ha aconseguit.

Per l'autor, "Fin" no es pot emmarcar dins un gènere específic, tot i que podria definir-se com una novel·la psicològica. La novel·la relata com un grup d'antics amics que ja no tenen res en comú, a excepció d'un tèrbol episodi del passat, es tornen a reunir un cap de setmana en un refugi. És aquí on un fet extern altera de dalt a baix la situació.

La crítica ha arribat a comparar el llibre de Monteagudo amb "La carretera" de Cormac McCarthy, "La pell freda" de Sánchez Piñol i "L'ombra del vent" de Ruiz Zafón.

Anar al contingut