Lanzarote

El jutge no obliga Aminatu Haidar a ser ingressada en un hospital o rebre tractament mèdic

El jutge ha decidit no hospitalitzar ni sotmetre a tractament mèdic en contra de la seva voluntat l'activista saharaui Aminatu Haidar, que ha iniciat la quarta setmana de vaga de fam a l'aeroport de Lanzarote. La decisió judicial té lloc després que Haidar ha anunciat que renunciava a "qualsevol tipus d'atenció mèdica", fins i tot la del seu metge. L'activista ha deixat el vestíbul de l'aeroport i continua la seva protesta al magatzem del pàrquing d'autobusos, en una sala apartada de les mirades dels passatgers.

Actualitzat
El govern espanyol mira de trobar una posició comuna amb la resta de partits respecte al conflicte, que amenaça de deteriorar seriosament les relacions amb el Marroc. Els actors Juan Diego Boto, Alberto San Juan i Willy Toledo, així com el director de cinema Jaime Rosales han anat a l'aeroport de Lanzarote per expressar el seu suport a Haidar i per exigir la intervenció directa del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Aminatu Haidar s'ha negat a rebre cap atenció mèdica després que aquest diumenge una comissió judicial l'examinés. "El jutge m'ha obligat a prendre aquesta decisió", ha afirmat en un comunicat després de saber que el jutge volia una altra opinió mèdica en tenir informes contradictoris: el facultatiu que l'atén de manera voluntària creu que el seu estat de salut és greu, mentre que els resultats de la revisió judicial de diumenge apunten que la seva salut encara és bona. De moment, el magistrat no obligarà Haidar a ser traslladada a un centre sanitari ni tampoc a rebre aliment en contra de la seva voluntat.


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut