Roma

Milers de persones es manifesten a Roma contra Silvio Berlusconi

Roma s'ha convertit aquest dissabte en el nucli central d'una manifestació multitudinària en contra del primer ministre italià, Silvio Berlusconi. La protesta convocada a través de la xarxa social Facebook ha estat batejada amb el nom de "No Berlusconi Day" i s'ha fet només un dia després que un antic mafiós de la Camorra declarés que el primer ministre italià ha estat vinculat a la Cosa Nostra. Segons els organitzadors, prop de 500.000 persones han assistit a la marxa de la capital italiana, xifra que la policia ha rebaixat fins als 350.000.

Actualitzat
Aquesta iniciativa va arrencar el 9 d'octubre passat i es convidava als italians d'arreu del món a sortir al carrer per protestar contra Berlusconi.

En la manifestació s'hi han pogut veure nombroses pancartes en què es demanava la dimissió del primer ministre. Destacades personalitats del món de la cultura italiana, com el Premi Nobel de literatura, Dario Fo, s'han afegit a la marxa.

Actualment, "Il Cavaliere" té dos processos oberts per corrupció i frau fiscal, però podrien quedar en un no res si aconsegueix tirar endavant una nova reforma judicial que faria prescriure els seus propis delcites.

Al portal de l'Àngel de Barcelona també s'hi ha convocat una protesta i els organitzadors hi esperen la participació d'unes 500 persones.

Anar al contingut