Barcelona

La direcció de Lear i els treballadors arriben a un preacord per tancar la planta de Roquetes

La direcció de la Lear, els sindicats i el comitè d'empresa han tancat un preacord on s'estableixen les condicions laborals per al tancament de la planta de Roquetes, al Baix Ebre. Ara els treballadors han de ratificar l'acord en assemblea. El preacord, al qual s'ha arribat de matinada després d'hores de negociació, preveu indemnitzar els treballadors amb 50 dies per any treballat amb un límit màxim de 42 mensualitats o 150.000 euros. Els 515 treballadors de la Lear de Roquetes es podran acollir a aquestes indemnitzacions o bé a un pla de jubilacions anticipades i voluntàries a partir dels 55 anys.

Actualitzat
Les negociacions no han estat fàcils i per acabar de tancar-les han hagut d'intervenir des de la seu central dels Estats Units, com ha explicat Josep Casado, representant de Comissions Obreres a les negociacions, per ampliar la borsa de diners destinats a cobrir la indemnització.

Els representants sindicals consideren que aquest és "el millor acord al qual s'ha pogut arribar", tenint en compte la complicada situació laboral dels afectats: la majoria dones i amb una mitjana d'edat de 45 anys. Només 45 dels acomiadats tenen més de 55 anys i es podran acollir als beneficis de la prejubilació. Uns 80 treballadors de la planta hi han treballat des de fa més de 30 anys, però la mitjana d'antiguitat de la plantilla és de 18 anys.

Els sindicats presentaran aquest dijous a l'assemblea de treballadors tota la informació del preacord que, en pocs dies, sotmetran a votació. La data límit de tancament de la Lear de Roquetes ha quedat fixada en el 30 d'abril de l'any que ve, però a partir del gener ja hi haurà treballadors que marxaran cap a casa.
Anar al contingut