Barcelona

La Guàrdia Urbana detindrà les persones que facin un ús fraudulent del Bicing

Les bicicletes s'han multiplicat als carrers de Barcelona des que es va posar en funcionament el Bicing. Com més popular es fa el servei, més n'augmenta l'ús fraudulent. Fins a 600 persones han estat denunciades en poc més de mig any a la capital catalana pel robatori de bicicletes o per fer-ne un ús inadequat. L'Ajuntament ha comptabilitzat que des de començaments d'any han desaparegut unes 3.000 bicicletes. Per això, el consistori ha començat a reforçar els ancoratges i, a més, personal camuflat vigilarà les estacions més problemàtiques. La Guàrdia Urbana detindrà a qui faci un ús fraudulent del servei.

Actualitzat
De fet, la Guàrdia Urbana ja ha començat a perseguir-ne els responsables i a posar-los a disposició del jutge. El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, ha assegurat que "si ha corregut la veu de com es pot enganyar el sistema del Bicing, jo crec que és bo que corri la veu que la Guàrdia Urbana detindrà totes les persones que en facin un ús fraudulent".

A banda de les actuacions policials, tres operaris del Bicing sense identificar controlaran les estacions on més vandalisme hi ha. Fins a la primavera es reforçaran les més de 400 estacions del Bicing amb un doble sensor als ancoratges i una barra, més difícil de forçar, que obligarà també a aparcar totes les bicis al mateix costat. Posar en marxa totes aquestes millores costarà uns 300.000 euros.


Anar al contingut