Madrid

El rei rep de mans d'Aznar el premi de la Fundació FAES pel seu compromís en la reconciliació espanyola

El rei Joan Carles I ha rebut de mans de l'expresident del govern espanyol José María Azbar, el primer premi de la Fundació FAES de la Llibertat. En l'acte de lliurament, el rei ha dit que Espanya no havia viscut mai un període democràtic com el que garanteix la Constitució, que ha considerat fruit "del més ampli consens" i "respectuosa de la rica pluralitat i diversitat consubstancials a ser d'Espanya". El rei ha afegit que el text, que ha permès integrar "tothom", també és la clau de futur que haurà de permetre encabir els nous reptes de l'Espanya democràtica.

Actualitzat
Prèviament, José María Aznar, president de la FAES, també ha reivindicat la transició i el pacte constitucional perquè "van assenyalar un nou camí, i van fomentar pautes de comportament constructiu i actituds de compromís cívic". "Res d'això hauria de perdre vigència", ha afegit.

A l'acte hi han assistit unes 500 persones, entre les quals nombrosos ministres del govern d'Aznar, a més de dirigents actuals del Partit Popular com Dolores de Cospedal, Manuel Fraga, Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz-Gallardón. Rajoy, però, no hi ha pogut ser perquè al Congrés s'hi debatia la llei d'economia sostenible.
Anar al contingut