Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Mauritània

El govern espanyol desmenteix la localització i l'alliberament dels tres cooperants catalans

El govern espanyol ha desmentit les informacions que arriben des de diferents agències internacionals sobre la localització i l'alliberament dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània i demana prudència i discreció. L'executiu manté que no hi ha cap novetat sobre la situació dels cooperants i nega que s'hagin posat en contacte amb l'ambaixada espanyola a Mauritània. Sobre les informacions que han difós algunes agències de premsa internacionals, Madrid assegura que "no en té cap confirmació".

Actualitzat
El govern espanyol es refereix, entre altres, a les informacions difoses per l'Agència France Press que, citant fonts de les forces de seguretat del Marroc, assegurava que els cooperants havien estat abandonats pels seus segrestadors.

L'executiu espanyol ha creat una cèl·lula per coordinar l'opertiu que ha d'aconseguir l'alliberament dels tres cooperants i que estarà dirigit per la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega. Hi formaran part també els ministres d'Afers Exteriors, Interior i Defensa.

A banda d'aquest grup de coordinació política, el govern n'ha creat un altre de tècnic, integrat per responsables de Defensa, Seguretat, Exterior i Intel·ligència i que seran els encarregats de fer el seguiment del segrest.

La caravana seguirà fins al Senegal

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat que la caravana de l'ONG Barcelona Acció Solidària continuï amb la mateixa força "de sempre", i ha desitjat que els tres cooperants segrestats a Mauritània puguin "no tornar a casa", sinó "continuar" amb la iniciativa.

Prop de 300 persones han assistit a la concentració convocada per l'alcalde de Barcelona, els presidents dels diversos grups municipals i l'ONG Barcelona Acció Solidària per reivindicar l'alliberament dels cooperants i mostrar el seu suport a les famílies.

En declaracions als mitjans, Hereu ha expressat la seva solidaritat amb els cooperants. "No els deixarem sols", ha dit, i ha assegurat que la solidaritat de la ciutat no quedarà entorpida per aquest fet "lamentable".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut