Barcelona

ICV-EUiA manté el "no" a la rebaixa de l'impost de successions que planteja Economia

Continuen les desavinences en el si del govern sobre la remodelació de l'impost de successions. ICV-EUiA manté el rebuig a la proposta que ha plantejat la Conselleria d'Economia, i que compta amb el suport del PSC i ERC, perquè la veu "injusta". Segons els ecosocialistes, permetrà que herències considerables en quedin al marge. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, Iniciativa vol eximir del tribut els patrimonis de fins a 250.000 euros que s'heretin entre cònjuges i fins a 200.000 entre pares i fills. Això implicaria rebaixar a la meitat els topalls proposats per la Conselleria d'Economia.

Actualitzat
ICV-EUiA assegura que el plantejament d'Economia incompleix el Pacte d'Entesa. En un acte a Barcelona per recordar el tercer aniversari del tripartit actual, Joan Saura ha avançat que la formació que encapçala votarà que "no" a la proposta si no hi ha un acostament cap a les seves posicions. "L'hi vaig dir a Montilla l'altre dia i ho dic avui públicament: votarem 'no' a aquest impost si no es modifica l'acord. Volem anar a negociar, però ha de reformar-se des d'un punt de vista de justícia social", ha afirmat.

Saura ha afegit que l'acord entre republicans i socialistes condueix a l'"eliminació gradual d'impostos, en un moment en el qual l'administració necessita recursos", a més de permetre que herències i patrimonis importants, ha dit, puguin evitar aquesta càrrega fiscal.

ICV-EUiA hauria presentat una contraproposta al projecte de reforma de l'impost de successions. Els ecosocialistes rebutgen frontalment la proposta de la Conselleria d'Economia, avalada pels seus socis de govern, PSC i ERC. Per ICV, la proposta plantejada suposa la pràctica desaparició de l'impost, fins i tot per a les rendes altes, i redueix molt la recaptació.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, els ecosocialistes aposten per eximir del tribut els patrimonis de fins a 250.000 euros que s'heretin entre cònjuges i fins a 200.000 entre pares i fills. Això implicaria rebaixar a la meitat els topalls proposats per la Conselleria d'Economia.

Tot això, en cas que no s'hagin aplicat abans reduccions per herències de l'habitatge habitual o d'una empresa familiar. Aleshores, el límit que defensa Iniciativa és de 125.000 euros en el primer cas i de 100.000 en el segon.

Des d'Iniciativa, Joan Herrera ha apel·lat a la responsabilitat dels socis per arribar a una entesa, mentre que Joan Ridao, d'Esquerra Republicana, apel·la al sentit comú.

Anar al contingut