Barcelona

El temporal s'intensifica i deixa una seixantena de vehicles atrapats per la neu a Tarragona

La neu ha afectat amb força la demarcació de Tarragona, on una seixantena de vehicles han quedat atrapats a l'N-420 a l'altura de Falset. Aquest dilluns al matí, una desena de camions i quatre turismes han hagut de ser evacuats per la intensa nevada, mentre que a la tarda s'han rescatat els conductors de 27 camions i 20 turismes, que passaran la nit al pavelló esportiu de Falset. A més de la neu, que ha deixat gruixos de fins a 40 centímetres en algunes localitats tarragonines, el temporal també provoca fortes onades i ratxes de vent importants i l'alerta continua activada. La nevada ha deixat 1.600 alumnes sense classe a les comarques de Tarragona, sobretot a les Terres de l'Ebre, i a la plana de Lleida. L'estat del mar també ha obligat a suspendre els trajectes entre les Illes i la Península. Es preveu que el temporal començarà a remetre aquest dimarts.

Actualitzat
El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha demanat als ciutadans que extremin les precaucions pel temporal que assota Catalunya i que es preveu que començarà a remetre aquest dimarts a la tarda. De moment, però, Protecció Civil manté activats els plans Neucat, per nevades a cotes de 200 metres a gran part de Catalunya, i el Procicat, perquè s'esperen onades de fins a set metres d'altura i ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora.

La neu ha afectat amb força les comarques tarragonines i ha obligat a evacuar una seixantena de conductors a l'N-420 a l'altura de Falset. Els conductors d'aquests vehicles passaran la nit al pavelló esportiu de Falset. Segons les previsions, pot nevar fins als 200 metres d'altitud. Tot i que aquesta nit continuarà nevant, s'espera que aquest dimarts començarà a remetre. En algunes localitats tarragonines s'han registrat gruixos de neu de fins a 40 centímetres.

Problemes a les carreteres

La nevada també està afectant la circulació i provocant incidències que es poden consultar al web del Servei Català de Trànsit. Hi ha quatre carreteres tallades i en més d'una desena més calen cadenes per circular. A més, també hi ha carreteres on hi ha presència de gel o neu a la calçada. La majoria de vies afectades són de la demarcació de Tarragona, on màquines llevaneu de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat i l'Estat treballen per netejar la calçada. Els treballs, però, són complicats perquè continua nevant.

Sense classe pel temporal

La nevada a la demarcació de Tarragona afecta sobretot les Terres de l'Ebre, on uns 550 alumnes no han pogut anar als centres escolars. A l'Institut d'Educació Secundària de Gandesa, a la Terra Alta, la majoria dels 500 estudiants no han anat a classe per culpa de la neu.

A les cotes baixes de la plana de Lleida la nevada ha provocat afectacions de trànsit i també en el transport escolar a les comarques on la nevada és més intensa, com ara a les Garrigues, la Segarra i l'Urgell. En aquestes 3 comarques lleidatanes uns 400 estudiants tampoc no han pogut anar a classe pels problemes de circulació provocats per la neu.

Davant el fort onatge que s'està produint i que s'espera s'ha demanat als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors que prenguin les mesures necessàries. El port de Barcelona  ha activat el pla d'emergència. S'ha tancat l'accés a l'escullera i s'ha anunciat el cessament de les activitats al moll adossat. A Platja d'Aro s'han tancat els accessos al passeig marítim per evitar desperfectes per les onades i altres municipis costaners també han pres mesures.

A la platja de Calonge s'ha trobat el cos sense vida d'una dona, tot i que es desconeix si ha mort a causa del temporal. Els Mossos d'Esquadra ho investiguen.

Trasmediterranea i Baleària suspenen les operacions

La companyia Trasmediterranea ha suspès, de moment, totes les operacions davant l'alerta de fort onatge, amb ones que poden superar els quatre metres a tot el litoral de Barcelona i Girona. Les sortides de Baleària també s'han cancel·lat.

Recomanacions per als conductors

De cara a la conducció, el Servei Català de Trànsit demana extremar la precaució en tots els trajectes, especialment als conductors que circulen amb vehicles de grans dimensions o que transporten algun remolc, que són els més vulnerables en aquestes circumstàncies.

El Servei Català de Trànsit alerta que com més gran és el vehicle hi ha més risc de sortir de la via o bolcar, sobretot en condicions de ràfegues de vent laterals. Per aquest motiu, recomanen alentir la marxa, ser molt prudent en els avançaments i estar pendent de la direcció del vehicle en tot moment.

Anar al contingut