Barcelona

Els sindicats de l'ensenyament es mobilitzaran en contra de la reforma del calendari escolar

En una roda de premsa conjunta, els sindicats de l'ensenyament han anunciat mobilitzacions en contra de la reforma del calendari escolar. Els sindicats han convocat manifestacions pels dies 2 i 11 de desembre a tot Catalunya en contra de la intenció de la Generalitat d'avançar l'inici del curs al 7 de setembre i introduir una setmana de vacances al febrer. Els representants dels docents, que han tornat a demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, també rebutgen la supressió de la jornada continuada dels mestres el juny.

Actualitzat
Els sindicats de l'ensenyament començaran la setmana que ve un seguit de mobilitzacions contra el nou calendari escolar perquè asseguren que els canvis no s'han consensuat i desconfien que hi hagi prou temps per preparar el nou curs. 

El primer dia de protestes serà el 2 de desembre amb una concentració de delegats sindicals davant del departament d'Educació i continuaran l'11 de desembre amb protestes del professorat davant dels serveis territorials de diferents municipis.

Els sindicats critiquen que s'implanti la setmana de festa del segon trimestre sense ni tan sols plantejar a les empreses si els pares podran fer festa, i que tota la responsabilitat per organitzar activitats durant aquest dies recaigui en les AMPA i els ajuntaments.
Anar al contingut