Manlleu

Puigcercós augura que aquest dilluns es tancarà un "acord definitiu" per rebaixar l'impost de successions

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha augurat que el proper dilluns es tancarà un "acord definitiu" amb el conseller Antoni Castells per rebaixar l'impost de successions. "Espero que s'hi sumin el màxim de grups parlamentaris possible. Aquest és un acord que farà que moltes famílies, autònoms i treballadors puguin estar més tranquils, perquè la situació era molt difícil i injusta per a molta gent", ha declarat. Puigcercós ha valorat que són a la recta final i que hi haurà una desgravació molt important per als cònjuges i per als fills, i ha afegit que l'acord també beneficiarà les empreses agràries.

Actualitzat
Puigcercós ha fet aquestes declaracions a Manlleu en el marc d'un acte homenatge als càrrecs electes que han representat el partit als ajuntaments en els darrers 30 anys. L'acte ha estat organitzat per la Federació Comarcal d'Esquerra Osona a l'Auditori de la Caixa de Manlleu. A més, Puigcercós ha dit que ERC no té "hipoteques" i que el partit s'ha enfortit molt aquests últims anys.

"L'Esquerra està més forta que mai: tenim 1.300 regidors i 180 alcaldies", ha valorat Puigcercós. Segons ell, s'ha de desconfiar dels grans discursos sobre l'honradesa, ja que aquest, al seu entendre, no és el debat. "El debat és no tenir hipoteques, deutes, a l'hora de decidir el millor per a la nostra gent", ha assenyalat. A més, ha considerat que l'objectiu no és fàcil, perquè el que es vol és aconseguir un país lliure.

Puigcercós ha puntualitzat que per aconseguir aquesta llibertat s'ha de fer des de les bases i estar present en els ajuntaments, arrelant el municipalisme al país.

Consulta clau

El president d'ERC ha destacat que la consulta del 13 de desembre és clau per al dret de poder decidir dins d'un marc democràtic. "Tot això ha començat com una efervescència a molts municipis, entitats, associacions i partits. Els dies que queden han de servir per activar molta gent i conscienciar-los de la importància d'aquestes consultes", ha subratllat. També ha afegit que la iniciativa democràtica del 13 de setembre no pot fer por a ningú. "Qui pot tenir por de la llibertat?", s'ha preguntat. I, tot seguit, ha considerat que anar a votar és un exercici democràtic i fonamental per a la salut d'un país.

El president d'ERC també ha valorat la premsa espanyola com contrària als interessos de Catalunya. "Ens veuen com una amenaça. Ells voldrien veure una Catalunya sotmesa, entregada, i disposada a convertir-se en quatre simples províncies, sense capacitat econòmica i sense capacitat cultural. Això és el que voldria una part de l'opinió pública i publicada de Madrid", ha declarat Puigcercós.
Anar al contingut