janquim / Barcelona

Gencat estrena un servei per localitzar més de 15.000 establiments públics

El govern estrena avui un servei de cerca al seu web que inclou 15.000 equipaments públics del país. Per accedir-hi s'ha d'anar a l'adreça www.gencat.cat/equipaments amb ordinador o també amb telèfon mòbil.

Actualitzat
La cerca permet localitzar establiments com ara biblioteques, museus, centres d'assistència primària i sociosanitaris o de salut mental, hospitals, aeroports, ports, telecentres, oficines d'atenció ciutadana i jutjats, entre d'altres.

Quan un usuari fa la seva cerca troba una llista d'opcions i un mapa de Google Maps, de manera que la informació es pot reenviar o incrustar en un altre web.

En aquest exemple s'ha fet una cerca amb els termes "Hospital d'Igualada":




De moment, el portal permet accedir a informació bàsica (adreça, telèfon, correu electrònic i ubicació en un mapa) dels principals equipaments registrats o gestionats per la Generalitat, però la previsió és que la base de dades creixi i que s'hi puguin afegir altres indrets d'interès.

A més d'augmentar el nombre d'establiments per incloure-hi llocs públics que no gestiona la Generalitat (com per exemple els teatres municipals), també ho farà el volum de les dades. En el cas d'un centre d'ensenyament, per exemple, a banda de l'adreça es podrà indicar el nombre d'alumnes que hi estudien i els cursos que s'hi ofereixen.

Fase de proves

El servei es troba encara en fase de proves i la previsió és que cada mes s'hi incorporin més dades, segons que explica al 3cat24 la directora general d'Atenció Ciutadana, Marta Continente.

Durant aquesta fase de proves, "els usuaris poden contribuir a millorar el servei amb la detecció de canvis", diu Continente, "i també si prioritzen equipaments d'especial interès", en una pràctica freqüent a internet dels productes en "fase beta".

Continente destaca que amb aquesta oferta "s'intensifica l'acció de transparència de l'administració pública". Fa pocs dies, el model d'atenció ciutadana de la Generalitat va obtenir el reconeixement dels premis europeus de govern electrònic.
Anar al contingut