Aiguamúrcia

Les despulles de Pere II el Gran són a Santes Creus i no haurien estat profanades

Important descobriment al monestir de Santes Creus. Aprofitant la presentació dels actes commemoratius que la Generalitat durà a terme amb motiu del 850 aniversari del monestir, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, ha anunciat que les despulles de Pere II el Gran, fill de Jaume I, són efectivament a la seva tomba de Santes Creus i que són les úniques que es conserven pràcticament intactes, és a dir, que no han estat profanades. La troballa és única a Europa, ja que es tracta de l'única tomba reial de la corona catalanoaragonesa, d'època medieval, que no hauria estat profanada.

Actualitzat
Una investigació dirigida pel Museu d'Història de Catalunya ha pogut comprovar l'existència de restes de Pere II dins de la tomba i que amb tota probabilitat no han estat profanades. Aquest fet insòlit obre el procés d'un projecte de restauració de primer ordre des del punt de vista nacional i internacional.

Mitjançant una endoscòpia i altres anàlisis, s'ha reconstruït la imatge del cos, que està embalsamat. Són els passos previs a l'obertura de la tomba, que els investigadors consideren una oportunitat única per obtenir dades genètiques del rei.

Això, entre altres coses, permetrà saber si les restes de Jaume I, el pare de Pere II, conservades al monestir de Poblet, són realment les del monarca. El procés de restauració inclou també l'exterior de la tomba, per restituir-hi els colors originals.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut