Internet

El web Wikileaks desvela més de mig milió de missatges sobre l'11-S

El web Wikileaks publica més de mig milió de missatges enviats durant els atacs terroristes de l'11-S a Nova York que van costar la vida a prop de 3.000 persones. Els responsables del lloc, que fa pocs dies van ser a Barcelona, no reveleran la seva font però entre el material n'hi ha que prové de les agències federals com la CIA i l'FBI. Aquests organismes han declinat fins ara fer cap comentari però la credibilitat del web fa pensar que es tracta de documents autèntics, segons informa la BBC.

Actualitzat
Cada missatge es publica a la mateixa hora que va ser emès, ja sigui una telefonada, un correu electrònic o un SMS.

La majoria dels missatges
són de tipus personal i evidencien l'estat de confusió d'aquells moments i com el pànic s'apoderava de la ciutat.

Wikileaks és un web creat per antics responsables de seguretat i periodistes que anima els ciutadans a publicar-hi documents que es consideren secrets, blindats per l'anonimat, amb la intenció de promoure la transparència. Va obtenir notorietat quan va donar a conèixer els procediments del camp de presoners de Guantánamo.

El seu portaveu, Daniel Schmitt, assegura que els missatges es van rebre fa unes quantes setmanes i que després d'avaluar-ho van considerar que es tractava de dades reals. Avui mateix han fet públic un altre document de les Nacions Unides en què es provaria que els Estats Units haurien impulsat la invasió etíop de Somàlia
Anar al contingut