Madrid

Els empresonats pel "cas Pretòria" arriben a la presó de Brians 2

Els empresonats pel "cas Pretòria" ja han arribat a Catalunya. Van deixar la presó madrilenya de Soto del Real la mitjanit passada i han arribat a Brians 2, la presó situada a Sant Esteve Sesrovires, poc abans del migdia. El jutge Baltasar Garzón va autoritzar aquest dimarts el trasllat de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; de l'exregidor d'Urbanisme del municipi, Manuel Dobarco; de l'exdiputat socialista Luis García, el presumpte cervell de l'"operació Pretòria", i també dels exalts càrrecs de CDC Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.

Actualitzat
A Can Brians, els principals imputats en el "cas Pretòria", la suposada trama de corrupció urbanística, compliran la presó preventiva fins que se'ls citi a declarar. El trasllat s'ha fet durant la nit des de la presó madrilenya de Soto del Real. Han viatjat en un autobús de la Guàrdia Civil juntament amb altres presos que també havien de ser traslladats a altres centres penitenciaris.

En aquesta ocasió, l'entrada al recinte de la presó s'ha fet de manera molt ràpida per evitar que els periodistes que esperaven l'arribada dels imputats poguessin captar-ne cap imatge. Els cinc presos s'integressen a la persó en règim ordinari i, per tant, probablement, estaran en cel·les compartides i només podran rebre visites els caps de setmana.

Els advocats havien demanat el trasllat dels imputats a Catalunya per facilitar la defensa i perquè estiguessin més a prop de les seves famílies, i Garzón l'hauria autoritzat perquè no té previst practicar diligències que requereixin la seva presència.

Autorització del trasllat per a tots cinc

Hores abans que es confirmés la sortida de la presó madrilenya, la Conselleria de Justícia indicava que no veia cap impediment perquè es dugués a terme el trasllat, tenint en compte que els delictes que se'ls imputen s'haurien comès a Catalunya.

Justícia havia apuntat que els primers a aconseguir el trasllat serien l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; l'exregidor d'Urbanisme de la ciutat Manuel Dobarco, i l'exdiputat socialista Luis García, "Luigi". En canvi, els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta s'haurien d'esperar, perquè estan pendents del recurs contra l'ordre d'empresonament.

Finalment, però, ha transcendit que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón havia autoritzat el trasllat de tots cinc: Muñoz, Dobarco, García, Alavedra i Prenafeta. El centre on es traslladen els detinguts és Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut