Sant Sebastià

Macrooperació amb 34 detinguts al País Basc i Navarra contra l'organització juvenil Segi

Àmplia operació al País Basc i Navarra contra Segi. Aquesta nit i matinada s'ha detingut 34 persones, presumptes membres de l'organització juvenil abertzale considerada part de la banda terrorista ETA. Entre els arrestats, set a Navarra i la resta al País Barc, hi hauria els caps de l'organització. A més, han fet més de noranta registres a domicilis, seus juvenils i societats gastronòmiques, i no es descarta que se'n facin més.

Actualitzat
La macrooperació, una de les més importants que s'han portat a terme els últims anys al País Basc, la porten conjuntament la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i l'ha instruïda el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, que s'ha traslladat a Sant Sebastià per culminar una investigació que es va iniciar el maig passat amb la detenció del considerat últim ideòleg d'ETA, Ekaitz Sirvent.

Entre la documentació que es va confiscar a Sirvent hi havia una estratègia per reforçar la presència de les seves bases en organitzacions i plataformes legals allunyades de la kale borroka, per evitar detencions. El seu objectiu, segons la investigació, era infiltrar joves etarres en organitzacions legals de l'esquerra abertzale.

Des del mes de març passat, s'han detingut una desena de persones per vinculació amb Segi. Vuit les van detenir a Hernani, i la resta, fa dues setmanes a França. Segi va ser declarada terrorista pel Tribunal Suprem l'any 2007, que la va considerar seguidora de les també il·legalitzades Haika i Jarrai.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut