Barcelona

El curs escolar començarà abans i inclourà una setmana de vacances al febrer

A partir del curs 2010-2011, els alumnes catalans tindran una setmana de vacances al febrer. Els dies de classe seran els mateixos, però s'avança una setmana la data d'inici de curs, és a dir, que el primer dia d'escola serà el 7 de setembre. El canvi no afectarà ni cicles formatius de grau superior ni les escoles d'idiomes i d'adults. A més, ja no es podrà fer jornada intensiva al juny. La Conselleria d'Educació presentarà oficialment avui el calendari nou.

Actualitzat
El curs que ve el nombre de dies de classe seran el mateixos, 176, però el calendari de festes i vacances es repartirà de forma diferent. Tant als centres públics com als privats i concertats, el curs començarà el 7 de setembre, una setmana abans que fins ara. Només els cicles formatius de grau superior, les escoles oficials d'idiomes i les classes de formació d'adults ho faran una setmana després, el 14 se setembre.

El fet que s'avanci l'inici del curs també obliga a canviar-ne les dates de preinscripció, que a educació infantil i obligatòria s'avancen un mes i mig i seran del 2 al 16 de febrer.

Vacances més repartides


Durant el curs, hi haurà tres períodes de vacances escolars. El primer, per Nadal, del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos. Deixa de ser festiu l'endemà dels Reis, el 7 de gener.

El segon període, i aquesta és una de les grans novetats, és una setmana de febrer, que serà la d'abans o la de després Carnaval. Les escoles podran triar entre la setmana del Dijous Llarder, del 28 de febrer al 4 de març, o la setmana del Dimecres de Cendra, del 7 a l'11 de març, per fer-ho coincidir amb les tradicions culturals de cada municipi. D'aquesta manera, segons la Generalitat, el possible turisme d'esquí i muntanya es podrà repartir en dos torns i no en una sola setmana. Durant aquest dies les escoles estaran obertes perquè les Ampes i els ajuntaments hi organitzin activitats per als alumnes com es fa a principis de setembre. El professorat farà festa.

El tercer període és la Setmana Santa, que queda com sempre. El curs que ve serà del 18 al 25 d'abril.

El curs acabarà el mateix dia per a tothom. L'últim dia de classe serà el 22 de juny. I, aquest mes les escoles no podran fer horari intensiu de matí, com feien molts centres públics. Ara només es podrà fer en casos excepcionals. Queda establert que l'horari lectiu haurà de ser partit, d'entre 3 i 3,5 hores al matí i 1,5 o 2 a la tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut