Madrid

La fiscalia demana vuit anys més per als acusats d'haver planejat un atemptat al metro de Barcelona

El judici que s'ha fet a l'Audiència Nacional contra onze persones acusades de pertànyer a una cèl·lula islamista que volia atemptar al metro de Barcelona acaba aquest dimarts. Després d'haver presentat les conclusions, la fiscalia ha augmentat vuit anys la petició de pena per a tots els processats. Fins ara, els imputava els delictes d'integració a banda terrorista i tinença d'explosius, però ara hi afegeix també un delicte de conspiració per atemptat terrorista. Les penes oscil·len entre els 17 i els 26 anys de presó. Segons la fiscalia, durant la vista oral ha quedat acreditat que els 11 processats estaven preparats per cometre un atemptat al metro de Barcelona, tot i que encara no havien començat les accions per dur-lo a terme.

Actualitzat
Diversos agents de la Guàrdia Civil que van declarar al judici com a testimonis van assegurar que el material explosiu que van confiscar als acusats no era suficient per provocar una explosió de grans proporcions i que hi havia la possibilitat que estiguessin preparant un assaig. En els registres que van fer-se després de les detencions, es va trobar una petita quantitat de pols blanca que, segons els perits, correspon a la pólvora de vuit bengales.

Com que els policies van declarar que els acusats no podien haver provocat una explosió, el fiscal no els pot imputar un delicte de temptativa d'atemptat terrorista, però en canvi els en pot imputar un de conspiració. "El simple fet de comunicar la idea d'un atemptat i posar en marxa una acció per buscar explosius", independentment del seu resultat és prou per mantenir aquesta acusació, segons diu la fiscalia.
Anar al contingut