Granby

Una treballadora de baixa perd la paga per unes fotos al Facebook

Una treballadora que estava de baixa per depressió ha perdut la prestació que li donava la seva assegurança privada a causa del Facebook. Unes fotos que hi va publicar van convèncer l'asseguradora que aquesta canadenca de 29 anys, treballadora d'IBM que feia més d'un any que estava de baixa ja havia superat la malaltia. L'asseguradora va agafar les fotografies com a prova per retirar-li la paga. A més, assegura que té més proves contra la treballadora, Nathalie Blanchard, però de moment no ha revelat quines són.

Actualitzat
El cas de la Nathalie Blanchard mostra la repercussió que té la xarxa social Facebook, que traspassa sovint l'oci i entra en altres àmbits com el laboral. Les fotografies que s'hi publiquen poden tirar per terra qualsevol excusa, mentida o coartada.

És el que li va passar a aquesta canadenca de 29 anys. Treballava a IBM, però fa més d'un any que està de baixa per depressió. Durant tot aquest temps ha rebut una prestació de la seva assegurança privada. Fins que, aquesta tardor, va deixar d'ingressar-li diners. Els inspectors de l'asseguradora van localitzar unes fotos de la Nathalie de festa al Facebook.

L'asseguradora ho va aprofitar per retirar-li la paga. Tenia proves que la Nathalie es divertia mentre estava de baixa per depressió, i ho va considerar un argument suficient per creure que ja havia superat la malaltia i, per tant, que se li podia retirar la pensió.

L'advocat de la Nathalie sosté que l'asseguradora hauria d'haver consultat l'opinió clínica d'un psiquiatra, encara que segurament la legislació sobre aquest tema no és prou clara. Tom Lavin, advocat de Nathalie, ha indicat que "com que no hi ha precedents, tots fan una mica el que volen i probablement no hi ha regles ni limitacions".

Però l'asseguradora diu que té més proves contra Nathalie -a més del Facebook- tot i que, de moment, no ha revelat quines són.

Anar al contingut