Bellaterra

CiU anuncia que l'eliminació de l'impost de successions serà cabdal en el seu programa electoral

Convergència i Unió eliminarà l'impost de successions si guanya les eleccions previstes la tardor vinent, amb independència de la reforma que proposa el tripartit. La mesura serà un dels puntals del programa electoral de la federació nacionalista, tal com ha dit Artur Mas durant el consell nacional de CDC. Mas considera que per enfortir el país Catalunya necessita un canvi de les polítiques que s'impulsen des del govern i no un simple relleu de cadires.

Actualitzat
El secretari general de CDC i líder de CiU, Artur Mas, ha criticat els plans del govern tripartit de reformar l'impost de successions i donacions bonificant les rendes mitges i baixes, i ha assegurat que n'exigirà la supressió completa en la pròxima campanya electoral per evitar "greuges comparatius" entre Catalunya i altres territoris.

Mas ha assegurat durant el consell nacional que CDC ha celebrat a Bellaterra que el seu partit actuarà amb un compromís clar contra l'impost, amb independència del que faci el tripartit, després que el conseller d'Economia anunciés que el govern aplicarà una bonificació que significarà la "pràctica desaparició" de la càrrega fiscal per a les herències de pares a fills i entre cònjuges, amb excepció de les rendes més altes.

El líder convergent també ha dit que Catalunya, juntament amb Espanya, es troba "a la cua d'Europa" i ha criticat que el govern no ha sabut aplicar les polítiques adequades per sortir de la crisi, "com sí que han sabut fer altres països de l'entorn".
Anar al contingut