Karma Peiró / Barcelona

Xarxes socials, wikis i blogs al Congrés de la CiberSocietat

Ja són 2.200 les persones que participen en la quarta edició d'aquest congrés virtual, sota el lema "Crisis analògica, futur digital". El congrés es fa per internet del 12 al 29 de novembre.

Actualitzat
Quan sentim la paraula congrés el primer que ens ve al cap és un esdeveniment al qual un públic, de manera presencial, assisteix a les ponències de diferents experts. Però aquest model conviu, des de fa anys, amb els congressos virtuals que es fan per internet cada cop amb més assiduïtat. Sobretot per la facilitat d'ús de noves eines que permeten tant l'exposició d'una temàtica com la participació en temps real del públic interessat. En aquest sentit, el Congrés de la CiberSocietat és pioner perquè la seva primera edició es va fer el 2002 amb 110 comunicacions i avui ja són 400 els textos que es posen a debat.

I què s'hi diu? En els dies que portem de congrés s'està parlant molt com les tecnologies de la comunicació i la informació estan influint en la política, la cultura, l'economia, la ciència i l'educació. Una bona manera de seguir el més destacat és a través del blog. Des d'allà recomanen seguir el debat "Les discogràfiques em van convertir en un pirata"; en el terreny més econòmic, el tema de la reputació a la xarxa, o en l'àmbit de l'educació, el text titulat "Ensenyar a la cibercultura: competència digital, videojocs, recursos oberts i altres reflexions".

Entre els ponents de les sessions plenàries cal destacar el filòsof Pierre Lévy; Amelia Andersdotter, del Partit Pirata suec; el sociòleg David Star, o l'investigador finès Teemu Surakka.

És especialment recomanable fer un passeig virtual per les activitats paral·leles proposades pel congrés, sobretot la recopilació d'imatges que il·lustren el lema del congrés: "Crisi analògica, futur digital".

Entre les novetats d'aquest any, cal destacar una major interactivitat a través de les xarxes socials, wikis i blogs, i que les comunicacions estan disponibles en format vídeo i diapositiva. S'hi pot participar en cinc llengües: català, castellà, gallec, anglès i portuguès, i això possibilita la participació de gent de Llatinoamèrica i Europa. El Congrés de la CiberSocietat restarà obert a la xarxa fins al proper 29 de novembre.
Anar al contingut