Karma Peiró / Barcelona

El CCCB estrena un laboratori d'innovació cultural

El CCCLab és una aposta per reflectir l'evolució de la cultura, l'art, la ciència, la informació i el coneixement en aquesta nova societat, que es mou a una velocitat trepidant a través d'internet i les eines 2.0.

Actualitzat
Josep Ramoneda, director del Centre de Cultura Contemporànea, ha explicat que el CCCBLab és una continuïtat "per avançar en el terreny del coneixement, tenint en compte la vessant tecnològica però també per fer una reflexió sobre el futur".

El nou departament del CCCB vol dedicar-se a la investigació, transformació i innovació en l'àmbit cultural, fent una atenció especial a l'evolució de gèneres i formats que el mateix centre està promovent diàriament. "Si bé és cert que ja hi ha laboratoris urbans, com el Citilab, el que no hi ha són interfícies potents entre aquests centres i la ciutadania. El CCCBLab podria tenir aquesta funció", ha explicat Juan Insua, director del nou laboratori.

"Un altre objectiu serà la investigació del terreny virtual des de l'àmbit cultural. Estem parlant tant d'exposicions virtuals fins a entorns en 3D immersius, o la col·laboració entre tots els departaments del centre per provar nous formats per promoure la cultura". Insua ha afegit que vivim un moment "molt emocionant" per les possibilitats de comunicació que permeten les xarxes socials "i que això ens porta a una verdadera democratització a través de l'ús de les tecnologies web 2.0 que permeten la col·laboració entre si en temps real".

El CCCBLab iniciarà la seva trajectòria a principis del 2010 i comença de la mà de centres, institucions i grups que han participat al cicle de conferències I+C+i. Alguns d'aquests acompanyants són l'Institut de Recherche et Innovation (IRI), l'Anella Cultural, el Citilab, la Universitat Pompeu Fabra, ZZZINC i Platoniq.

Insua ha volgut deixar clar que l'inici serà "a una velocitat moderada per arribar a una de creuer en els propers anys a mesura que s'avanci en els objectius previstos". El nou departament també inclourà els projectes actuals liderats pel seu director, com la festa internacional de la literatura Kosmòpolisi; Nano, la programació familiar del CCCB, i Now, Trobades en el Present Continu.

La roda de premsa s'ha pogut seguir pel Twitter del CCCB i, en breu, es podrà veure des de la pàgina web del projecte el vídeo amb les intervencions de Ramoneda i Insua a l'acte de presentació del CCCBLab.
Anar al contingut