Madrid

L'accés a la banda ampla d'un mega serà servei universal el 2011

L'accés a internet a través de banda ampla d'un mega de velocitat serà un servei universal a partir del 2011, és a dir, formarà part del paquet de serveis que el govern espanyol garanteix, amb qualitat i a un preu assequible, en qualsevol zona de l'Estat. Ho ha anunciat el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, en la inauguració del III Fòrum Internacional de Continguts Digitals. La mesura suposa, segons el ministre, un pas més per fer de l'accés a les tecnologies de la informació un dret per a tothom.

Actualitzat
"Tots els ciutadans a Espanya tindran dret a connectar-se a internet a través de la banda ampla a velocitats mínimes d'un megabit per segon." D'aquesta manera ha anunciat el ministre del ram la mesura, per a la qual caldrà ara designar l'operador o operadors que se'n faran càrrec.

Actualment, formen part del servei universal, que presta l'empresa Telefónica, la telefonia, les guies de telèfon, les cabines, l'accés a internet amb banda estreta i un abonament social per a usuaris amb necessitats socials especials, entre d'altres. Sebastián ha explicat, en aquest sentit, que en funció de l'interès que hi hagi per part de les empreses per convertir-se en operadors del servei universal, es convocaran els concursos necessaris, per elements i per zones geogràfiques.

El titular d'Indústria també ha garantit que el 2010 els continguts digitals continuaran sent una de les prioritats del seu departament. I és que n'ha destacat la importància i ha augurat que tindran un gran futur. Sebastián ha afirmat que el sector creix a "passos de gegant" i que mou un negoci similar, per exemple, al de la indústria aeronàutica.
Anar al contingut