Barcelona

Puigcercós situa ERC com la garantia per evitar un pacte PP-PSOE a Catalunya

Esquerra Republicana ja no només es presenta com un partit independentista i progressista, sinó que ara també és la garantia per evitar un pacte PP-PSOE a Catalunya. Així ho assegura el seu president, Joan Puigcercós, que alerta d'un acord "contranatura" com el que s'ha viscut a Euskadi. Puigcercós també s'ha referit a la convenció que el PP ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. El líder republicà no veu "ni un bri de voluntat d'ajudar els catalans" per part dels populars i critica que només tenen present la unitat d'Espanya. Puigcercós també carrega contra el PSOE, de qui diu que no ha fet res per superar la crisi.

Actualitzat
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, assegura que Catalunya està sola davant el perill. El líder republicà creu que s'ha demostrat que el país no pot esperar res dels partits polítics espanyols i s'haurà d'espavilar sola per sortir de la crisi.

Segons Puigcercós, PSOE i PP "viuen en un altre món", i per això la formació republicana és l'única opció per a Catalunya. En la clausura del XXII Congrés de la JERC, branca juvenil d'ERC, que s'ha celebrat a Celrà, Puigcercós ha afirmat que el PP "només té present la unitat d'Espanya" i posa d'exemple la convenció celebrada aquest cap de setmana a Barcelona. Pel que fa als socialistes, Esquerra creu que "només utilitzen Catalunya per a criteris electoralistes". Per tant, segons Puigcercós, "els catalans ho tindrem difícil" i les "decisions les haurem de prendre a casa".

Des d'Esquerra es vol evitar que aquesta situació s'estengui a Catalunya. Puigcercós presenta el seu partit com l'única formació que pot impedir els "acords contranatura" i l'únic vot que vetllarà pels interessos dels catalans per fer front a la crisi. ERC es veu com la garantia que el govern de la Generalitat no viurà una situació com la del País Basc. El president d'Esquerra ha volgut recordar que el vot a ERC "és l'únic que farà que Catalunya es governi des de Catalunya" impedint així pactes electorals PP-PSC, PP-CIU, o la sociovergència.
Anar al contingut