Barcelona

Els llocs més emblemàtics del patrimoni català ja es veuen a Google Maps

Les càmeres mòbils de Google Maps ja han fotografiat bona part de Catalunya amb l'eina Street View, o sigui que és possible localitzar imatges d'uns quants dels llocs més representatius del patrimoni cultural català.

Actualitzat
És possible localitzar edificis tan representatius com els monestirs de Poblet i Montserrat, l'església romànica d'Erill la Vall, el circ romà de Tarragona, la Seu Vella de Lleida o el pont de Besalú.



Mapa més gran

Totes aquestes fotografies s'han obtingut des d'uns vehicles de Google que han recorregut les carreteres catalanes i els carrers de les poblacions del país, tal com s'ha fet en molts altres llocs del món.

Sense el call de Girona

Com ja es va comentar quan el servei es va estrenar amb la ciutat de Barcelona, aquests vehicles tenen dificultats per accedir a les zones de vianants i als carrers més estrets. L'inconvenient es mira de resoldre amb els tricicles que recorren vies menys accessibles per encàrrec de Google.

De moment, però, indrets emblemàtics com el call de Girona o el monestir de Sant Cugat del Vallès, per esmentar un parell d'exemples, han quedat fora del camp de visió del Street View.

Continguts dels ciutadans

Google Maps també permet que institucions i persones elaborin els seus mapes de patrimoni, com és el cas d'aquest treball que presenta el romànic a Catalunya o aquest altre sobre l'antiga Tàrraco.

La mateixa participació ciutadana també ha estat fonamental per elaborar la "Guia del patrimoni" que publicarà la Direcció General de Turisme.

Les imatges d'aquesta guia es triaran en les setmanes vinents entre les 149 finalistes del concurs que hi va haver l'estiu passat, que es poden veure en aquesta galeria.
Anar al contingut