Barcelona

Rècord de producció d'energia eòlica per la ventada del cap de setmana

La ventada del cap de setmana ha suposat un nou rècord de producció d'energia eòlica. Segons dades de Red Eléctrica, durant la matinada de diumenge un 53% de l'electricitat consumida a l'estat espanyol es va generar a partir dels molins de vent, taxa que supera en 10 punts el rècord anterior. La punta de producció es va registrar entre dos quarts de cinc i les sis de la matinada.

Actualitzat
Normalment, el vent genera un 13% de l'electricitat i la resta prové d'altres fonts, però els 9 dies seguits de ventada han permès elevar aquest llindar. A tot l'Estat, la producció eòlica s'ha disparat els últims anys fins a ser capaç de produir 17.700 MW, l'equivalent a 17 centrals nuclears. A Catalunya, però, només genera 500 MW, una xifra que la Generalitat vol augmentar fins a 3.000 MW l'any 2015.

Red Eléctrica preveu que el rècord se superi amb les dades de les últimes hores, tenint en compte que encara hi ha hagut ratxes fortes de vent en diversos indrets de l'Estat i, especialment, per la combinació de la força del vent i la demanda d'un dia festiu. A Catalunya es manté l'alerta per vents forts, amb especial atenció als dos extrems del país, és a dir, a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut