Perpinyà

PSC i ERC arriben a un principi d'acord per rebaixar l'impost de successions

PSC i ERC han arribat a un principi d'acord per reformar l'impost de successions. Així ho ha anunciat el president d'ERC, Joan Puigcercós, i ho han confirmat fonts de la Conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat. Però mentre Puigcercós manté que la reforma s'inclourà en una llei d'acompanyament als pressupostos per a l'any que ve, la Conselleria puntualitza que encara no s'ha pres una decisió sobre com tramitar-ho.

Actualitzat
El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha anunciat un principi d'acord amb el Departament d'Economia i Finances pel qual la rebaixa de l'impost de successions s'aprovarà enguany amb una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2010.

"Us avanço", ha dit Puigcercós durant el consell nacional celebrat a Perpinyà, "que aquesta rebaixa substancial de l'impost de successions entrarà ja aquest 2009 amb una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2010 que signarem els grups que donem suport al govern, i si queden alguns elements per arreglar ho farem amb una llei posterior".

I ha conclòs: "Tal com va dir Esquerra, hem complert. La modificació de l'impost de successions s'aprovarà aquest mateix any".

Economia matisa

Hores després d'aquest anunci, el Departament d'Economia i Finances ha matisat que, tot i ser cert que hi ha un principi d'acord per tirar endavant la reforma, encara no s'ha pres una decisió sobre com tramitar-ho i, per tant, no han deixat clar si es farà per la llei d'acompanyament.

Segons les mateixes fonts, s'està acabant d'avaluar quina és la millor manera de tramitar aquesta reforma, si a través de la llei d'acompanyament als comptes del 2010 o a través d'una llei específica. Es considera que, en els dos casos, hi ha pros i contres.

Pros i contres

Si es fa a través de la llei de mesures fiscals i financeres –que acompanyen la llei de pressupostos del 2010-, això permetria donar agilitat a la reforma, però podria comportar inconvenients legals. Per contra, una llei específica per a la reforma de l'impost representaria un procés més llarg, però podria permetre un millor blindatge.

En tot cas, fonts del Departament d'Economia han explicat que s'està treballant "intensament" en la reforma d'aquest impost i que s'està analitzant com tramitar-ho.

La previsió del govern és donar a conèixer els continguts de la reforma al voltant del debat del projecte de llei dels pressupostos del 2010, que s'ha de celebrar al Parlament en les pròximes setmanes. Els comptes van ser aprovats aquest divendres pel Consell Executiu i lliurats a la cambra catalana.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut