L'Havana

La blogger cubana Yoani Sánchez denuncia que la policia la va detenir il·legalment i la va apallissar

La blogger cubana, guanyadora del Premi Ortega y Gasset de Periodisme, ha denunciat que la policia del seu país l'ha detingut il·legalment quan anava a una manifestació, l'ha introduït per la força dins d'un vehicle i l'ha apallissat per dissuadir-la que continués escrivint al seu blog.

Actualitzat
"Per un moment pensava que no sortiria mai d'aquell cotxe", explica Yoani Sánchez. "Un home tenia el genoll sobre el meu pit mentre un altre em pegava als ronyons i l'altre em clavava cops a la cara", explica en un escrit al seu blog i en declaracions a diverses agències i mitjans. Sánchez diu que els agents de la policia volien que deixés d'escriure articles crítics amb el règim, ja que li van dir textualment "Fins aquí has arribat" i "ja s'han acabat les ximpleries".

Yoani Sánchez explica que anava amb uns companys a una manifestació contra la violència, paradoxalment. De cop i volta, un cotxe negre els va barrar el pas, i en van sortir tres homes "fornits" que els van obligar a entrar al cotxe a cops. Ella va demanar ajuda però la gent no va voler saber-ne res, i fins i tot Sánchez explica que va sentir dir a la gent que no l'ajudarien perquè és una "contrarevolucionària".

Un cop a dins del cotxe, els cops i les amenaces van continuar durant uns 20 minuts, i després els van deixar anar a un altre lloc amb diverses contusions i en estat de xoc. Yoani però, lluny de fer-se enrere, ha dit que continuarà amb la seva tasca de denunciar les injustícies a Cuba i que res no la farà callar.

La bloggera cubana ha rebut diversos premis internacionals en reconeixement a la seva tasca, entre els quals l'Ortega y Gasset de periodisme. Tot i això, no n'ha pogut recollir cap, ja que les autoritats castristes li han impedit que abandoni l'illa.


Declaracions de Yoani Sánchez a una ràdio cubana




Anar al contingut