Barcelona

Preacord a les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu per prejubilar 630 persones

Les direccions de recursos humans de les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu han pactat un preacord per prejubilar 630 persones en tres anys, una reducció de plantilla fruit de la fusió entre les entitats. El pacte preveu l'aplicació progressiva de la reducció, que les prejubilacions siguin voluntàries, a partir dels 55 anys, començant per la gent de més edat i amb una retribució equivalent al 80% del sou brut. Fonts coneixedores de les negociacions han informat de la xifra de prejubilacions previstes, mentre que, en un comunicat, les caixes s'han limitat al sou acordat i que s'hi podran acollir les persones que hagin fet els 55 anys el 2010, com a mínim.

Actualitzat
Les quatre caixes sumen en total una plantilla de 5.000 persones, de manera que la prejubilació de 630 persones suposarà una reducció del 12,5% del personal. El preacord és fruit de les negociacions que s'han dut a terme de forma itinerant a les quatre ciutats d'origen de les institucions. Precisament, la retallada de llocs de treball era un dels punts més delicats del procés de fusió.

En el comunicat de les caixes asseguren que el preacord és "satisfactori per als empleats" i destaca la bona predisposició del la plantilla durant tot el procés. Ara l'acord s'ha de traslladar als òrgans de govern de cadascuna de les caixes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut