Copenhaguen

Dinamarca permet als alumnes fer exàmens amb accés lliure a internet

Quan tot just comença la digitalització de les escoles a Catalunya, n'hi ha que van una mica més endavant. És el cas de Dinamarca, on han començat a experimentar els resultats de permetre als alumnes fer els exàmens amb accés totalment lliure a internet. L'única restricció és que no poden comunicar-se entre ells ni amb ningú de fora de l'escola a través de la xarxa.

Actualitzat
Un total de catorze instituts danesos estan fent la prova pilot amb alumnes de l'últim curs de Batxillerat, i tots els centres del país estan convidats a adherir-se a aquest innovador programa abans del 2011. De fet, la xarxa va arribar a les aules de Dinamarca ja fa deu anys i aquest és l'últim pas.

Pel ministre d'Educació danès, aquest últim pas és lògic: "Els nostres exàmens han de reflectir la vida quotidiana a l'aula, i la vida quotidiana a l'aula ha de reflectir la vida a la societat."

La decisió d'obrir els exàmens a internet no deixa de ser similar als exàmens amb llibre que s'han fet tradicionalment, en què més que el coneixement de dades o fórmules s'avalua la capacitat d'interpretar de l'alumne. Pel que fa a la possibilitat que els alumnes ho aprofitin per fer trampa, els professors afirmen que confien en els alumnes.
Anar al contingut