Barcelona

La UE reconeix que serà difícil assolir un acord a Copenhaguen

La Unió Europea s'ha mostrat pessimista sobre la possibilitat d'arribar a un acord global sobre el canvi climàtic a la cimera que es farà al desembre a Copenhaguen. La dificultat de les negociacions ja no és un nou protocol que substitueixi el de Kyoto sinó un acord de mínims que permeti seguir treballant.

Actualitzat
"Sentim cada cop més veus que diuen que el temps se'ns està acabant i que necessitem buscar alguna cosa diferent, un acord marc, per exemple, que ens permeti una acció immediata per després de Copenhaguen", ha afirmat el cap de les negociacions de la UE, Artur Runge-Metzger.

Els països en vies de desenvolupament i les economies emergents no descarten tornar al boicot si els països rics no són més ambiciosos. La representant de la delegació espanyola, Alicia Montalvo, ha tret importància a tot plegat i ha valorat "molt positivament que s'hagi pogut continuar treballant en l'àmbit dels grups del protocol de Kyoto, que és on va haver-hi el problema. Estem tranquils, tot i que això és una negociació i pot passar qualsevol cosa".

L'anunci dels Estats Units que es presentaran a Copenhaguen amb el suport del Congrés del país i amb una proposta en ferm que farà pública el mateix president Barack Obama ha contribuït i força a millorar l'ambient. Malgrat aquest canvi en el posicionament de Washington, la proposta no serà la que esperen els països més necessitats, perquè ni la Unió Europea veu viable reduir les emissions de gasos un 40%.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut