Hollywood

Joel Joan veu possible que una pel·lícula en català opti als Oscars d'aquí a dos anys

El cinema en català ha fet les primeres passes perquè una pel·lícula en aquesta llengua pugui optar als Oscars a la millor pel·lícula de parla no anglesa. El president de l'Acadèmia Catalana del Cinema, Joel Joan, que ha viatjat a Hollywood per mostrar i promocionar onze pel·lícules parlades en català, veu la fita possible en qüestió de dos anys. Mentrestant, l'Acadèmia ha reconegut amb els premis Petit Gaudí el treball de diversos professionals catalans que treballen a la Meca del cine.

Actualitzat
L'Acadèmia Catalana del Cinema ha lliurat a Hollywood els premis Petit Gaudí, dedicats als catalans que hi fan carrera. La institució ha celebrat una doble jornada de promoció a la Meca del cine, on s'han projectat onze pel·lícules i on s'ha defensat poder portar pel·lícules en català als Oscars.

La cerimònia per homenatjar el talent dels professionals que treballen allà s'ha fet al teatre egipci de Hollywood Boulevard i els guardons s'han lliurat, entre d'altres, a Roger Julià, Clàudia Bassols i Xavi Pineda, que fa deu anys que dibuixa per a la sèrie dels Simpson.
Anar al contingut