Barcelona

Els països pobres planten cara als rics a la cimera del canvi climàtic de Barcelona

Els països més pobres planten cara als rics i els exigeixen compromisos concrets en la reducció de gasos causants de l'escalfament global. En la cimera sobre el canvi climàtic que s'està duent a terme a Barcelona, i on es prepara la de Copenhaguen, el G-77, que aplega els països amb més pobresa, ha paralitzat les negociacions durant un parell d'hores fins que els més rics, excepte els Estats Units, han acceptat posar xifres concretes damunt la taula.

Actualitzat
La plantada ja no ha estat cosa només del grup africà, sinó del G-77, que aplega els països més pobres. Els delegats d'aquest grup han plantejat obertament el boicot a les negociacions si no s'adquirien compromisos concrets. El seu representant s'ha preguntat, en declaracions a Catalunya Ràdio, de què serveix la cimera de Barcelona: "No podem acceptar el seu argument que el nivell d'ambició i compromís el discutiran els polítics a Copenhaguen. Tots hi estem destinant molts diners i esforços. Si això no ho fem aquí, què estem fent a Barcelona?".

La UE intenta negociar amb tothom per evitar que Barcelona sigui el principi del fracàs de Copenhaguen. Amb tot, els ànims són poc optimistes. De fet, el G-77 considera també insuficient el compromís dels països europeus i els exigeix que redueixin encara més les emissions de gasos contaminants, del 30% que han anunciat fins a un 40%.
Anar al contingut